Behandeling

E.E.N.® therapie (Natuurgeneeskunde)

- Regressietherapie

- NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) methode

- Bachbloesemtherapie

- Meditatie- / mindfulness- / ademhalingsoefeningen

 

Aanvullende therapieën:

- Cognitieve Gedragstherapie

- Hypnotherapie

- Therapie positieve psychologie

- Therapeutische coaching

Praktijkvoorbeeld Cognitieve Gedragstherapie:

 

Eva komt een collega tegen die haar niet groet. Ze voelt zich hierdoor de hele dag beroerd. Ze gelooft dat haar collega haar bewust niet wilde groeten en denkt dat haar collega haar niet aardig vindt. In het vervolg gaat zij die collega zoveel mogelijk uit de weg. Eva wil niet weer afgewezen worden.

 

Bij cognitieve gedragstherapie neemt Eva haar denkpatroon over haar collega onder de loep. Het is haar eigen interpretatie van de situatie die haar zo somber maakt. De collega die haar niet groette, kan bijvoorbeeld verzonken zijn geweest in gedachten, of de collega kan zijn of haar dag niet gehad hebben. En wat als de collega Eva niet aardig vindt? Dan is dat nog geen ramp. Niet iedereen hoeft Eva aardig te vinden.

 

 

 

E.E.N.® therapie

De behandeling bestaat uit de E.E.N.® therapie (Natuurgeneeskunde) en aanvullende therapieën. Afhankelijk van de klacht wordt een behandelplan samengesteld met de meest geschikte therapieën.

Met de E.E.N.® therapie kunnen verstoringen in de energiesystemen worden opgespoord, die gebaseerd zijn op, Ayurvedische geneeskunde, Traditionele Chinese geneeskunde (meridianen) en Westerse Natuurgeneeskunde.

Met diverse diagnostische methoden worden de mentale-, emotionele- en

fysieke energiesystemen gemeten. Met deze bevindingen proberen we door gesprekstherapie te achterhalen wat de oorzaak kan zijn van eventuele verstoringen. Met het verkregen inzicht en de ondersteuning kunnen we de energiesystemen weer meer in evenwicht brengen, waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Het uitgangspunt van deze therapie is het versterken van het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest.

 

Deze E.E.N.® therapie kan aangevuld worden met een voedselintolerantie behandeling, voedingssupplementen en of leefstijladviezen.

 

 

- Regressietherapie

 

Bij de regressietherapie ga ik terug met de cliënt naar het verleden om het ontstaan en de oorzaak van de klacht te kunnen achterhalen, zoals een trauma dat heeft plaatsgevonden in de kindertijd of pubertijd. Met deze therapie verkrijgt de cliënt relatief meer inzicht op het onbewuste niveau, waar de oorzaak van de klacht is opgeslagen. De cliënt kan hiermee de klacht zowel op het bewuste als op het onbewuste niveau aanpakken.

 

 

- NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) methode

 

Met de NLP methode kunnen denkpatronen opgespoord en doorzien worden. Hiermee kunnen negatieve patronen omgezet worden in positieve patronen. Dit kan ook worden ingezet om iemands doelen duidelijk te krijgen en te kunnen realiseren.

 

 

- Bachbloesemtherapie

 

De totale mens behandelen en niet alleen de “ziekte” was bij Edward Bach het grondbeginsel van de Bachbloesemtherapie. Het zwaartepunt ligt in het oplossen van negatieve stemmingen die als oorzaak worden beschouwd van de klacht.

De Bachbloesems kan ik ter ondersteuning inzetten om negatieve gemoedstoestanden om te buigen naar positieve gemoedstoestanden.

 

 

- Meditatie- / mindfulness- / ademhalingsoefeningen

 

De essentie van meditatie of mindfulness is niets meer of minder dan het geven van je volle aandacht aan de ervaring van het huidige moment.

 

We focussen op één ding of object om onze geest te concentreren. Deze focus kan o.a. op onze ademhaling, een woord dat we herhalen, sensaties in ons lichaam, of zelfs onze gedachten zijn. Vaak concentreren we ons bij het mediteren op onze zintuigen. Als we ruiken, voelen, luisteren of proeven ontsnappen we aan onze gedachtespinsels en zijn we weer gefocust op wat er zich in het huidige moment afspeelt.

 

 

Aanvullende therapieën die gebaseerd zijn op:

 

- Cognitieve Gedragstherapie

 

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie. Bij deze therapie onderzoek ik samen met de cliënt wat zijn of haar denkpatronen zijn. Ik leer de cliënt vervolgens zijn of haar negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten.

 

- Hypnotherapie

 

Door met volle aandacht het verhaal van de therapeut te visualiseren, kom je in een zeer ontspannen en bewuste toestand.

Hypnotherapie is succesvol bij het verminderen of het verdwijnen van zowel lichamelijke als geestelijke klachten.

 

 

- Therapie positieve psychologie

 

Positieve psychologie is gericht op het bevorderen van de mogelijkheden van de mens om een plezierig, zinvol en betrokken leven te leiden. Positieve psychologie gaat niet alleen over je goed voelen en floreren, maar ook over het omgaan met tegenslagen en negatieve emoties.

 

 

- Therapeutische coaching

 

Therapeutische coaching is luisteren en begrijpen wat de cliënt vertelt. Op die manier kan ik zonder oordeel een spiegel voorhouden waarin de cliënt zichzelf ziet en begrijpt.

WELKOM

VOOR WIE

BEHANDELING

TARIEVEN

OVER MIJ

CONTACT

LINKS