Voor wie

Inzicht en bewustzijn van gedrag, emoties, en gevoelens kunnen meer balans geven in lichaam en geest waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Kinderen, jongeren en volwassenen die mentale, psychische, emotionele of lichamelijke (psychosomatische) klachten ervaren.

 

 

Klachten zijn onder andere:

Stress / Overspannenheid / Burn-out

Slaapgebrek of slapeloosheid

Overmatige behoefte aan controle

Rouwproces begeleiding

Last van angsten en fobieën

Verslavingsproblematiek

Rusteloosheid / ADHD

Depressie / stemmingswisselingen

Faalangst

Sombere / verdrietige gemoedstoestand

Last van traumatische ervaringen

Last van hoge sensitiviteit / gevoeligheid

Hoofdpijn

Allergieën

Hyperventilatie

Problemen met gewicht

Huidproblemen

Hormonale onbalans:

Pijnlijke, gespannen nek, schouders en rug

Spijsverteringsproblemen

Oververmoeidheid

Chronische pijn

Verminderde weerstand

Bij menstruatie, zwangerschap en overgang

Hans is 39 jaar, hij is snel geïrriteerd en heeft last van agressie. Hij heeft een stressvolle baan en kan niet meer omgaan met spanningen in zijn privéleven.

 

Roos is 10 jaar, zij heeft buikklachten enkele weken voor de toetsen op school. Zij heeft last van faalangst en presteert daardoor onder de maat. De huisarts vindt geen lichamelijke oorzaak, zij is doorverwezen.

 

Joost is 22 jaar en student, hij heeft geen motivatie meer om af te studeren, zijn relatie is onlangs beëindigd en twijfelt of hij wel de juiste studiekeuze heeft gemaakt.

 

Ingrid 37 jaar, moeder van 2 kinderen ervaart veel stress op haar werk door reorganisaties, waardoor ze weer is begonnen met roken. Daarbij is zij meestal oververmoeid.

Henri is 40 jaar, hij is manisch depressief. In samenwerking met zijn psychiater wil hij door de aanvullende behandeling meer aandacht en ondersteuning om zijn dagelijkse leven weer op de rails te krijgen.

 

Johan is 53 jaar en zzp-er, hij maakt zich druk om zijn financiële omstandigheden en kan daardoor slecht slapen. Zijn eigenwaarde is ook minder geworden.

 

Teun is 15 jaar, hij is onzeker geworden door de scheiding van zijn ouders. Hij voelt zich rusteloos, kan zich moeilijk concentreren en is regelmatig somber.

 

Marjan is 79 jaar, zij heeft al ruim een jaar een prikkelbare darm. De maag-darm-lever specialist kan niets vinden. De klachten verminderen niet. De specialist verwijst haar door.

Esther is 28 jaar, zij heeft ernstige trauma’s opgedaan in haar kindertijd. Sindsdien heeft ze last van angsten en paniekaanvallen. Daarnaast kan ze moeilijk bij haar gevoel komen.

 

Astrid is 20 jaar, zij heeft borderline en staat op een wachtlijst voor behandeling bij een GGZ-instelling. Zij heeft last van heftig wisselende stemmingen en zij wil graag tussentijds ondersteuning en advies.

 

Linda is 32 jaar, zij heeft een burnout en zij wil graag ondersteuning om gedragspatronen te doorbreken die daartoe hebben geleid.

 

Els is 66 jaar, zij is depressief, kan moeilijk haar draai vinden door het overlijden van haar partner. Ze heeft het gevoel dat zij er niet meer toe doet. Els wilt graag ondersteuning bij de rouwverwerking om weer een zinvol leven te kunnen opbouwen.

Enkele voorbeelden van klachten: